Clasa Politica


Clasa politica nu si-ar fi putut desfasura „opera" nefasta daca în calea ei ar fi întâlnit rezistenta hotarâta a opiniei publice, manifestarea viguroasa a spiritului civic. Din nefericire, am ramas un popor de tarani, spiritul civic se naste la oras! O turma de oi, care se lasa exploatata, batjocorita, calcata în picioare, fara nici o tresarire de revolta sau de demnitate (Goga observase, în 1916, acelasi lucru). Clasa politica din România este întocmai ca un raufacator sigur de impunitate. Si daca stie ca nu are a se teme de nimic, atunci de ce n-ar jefui în continuare? Proteste ca în Grecia (leaganul democratiei), sunt de neimaginat în România. Asta e marele nostru blestem: o masa supusa, resemnata, incapabila sa se mobilizeze pentru un mare proiect sau pentru o mare idee. Ma întreb daca noi, românii, nu am parasit deja scena istoriei. O buna parte a elitei intelectuale a capitulat în fata globalismului, a capitalismului de cumetrie si a clientelismului politic, abandonând functia de ghid spiritual al natiunii. Oameni ca pasoptistii, oameni ca fauritorii României Mari ar fi priviti astazi ca anacronici si nostalgici. Marii guru ai culturii române de astazi nu mai vor sa stie ca sunt români. Am avut un exemplu la 1 Decembrie a.c.: câti dintre ei au scris sau evocat cu dragoste de trecut împrejurarile crearii României Mari? „Din soldati am facut hoti, din ofiteri, pesti, dar cu caii ce sa fac, domnule ministru"?

De ce sa Inchiriezi o Masina?


Motivele pentru care sa apelati la o firma de inchirieri auto sunt din cele mai variate, de la utilitate pana la comoditate. De exemplu, o firma de inchirieri auto este utila de exemplu daca masina dumneavoastra este avariata, daca aveti nevoie o singura data de una ceva mai spatioasa sau daca va aflati in alt oras si doriti sa va deplasati comod fara sa depindeti de orele fixe sau conditiile transportului in comun. Comoditatea acestor servicii este data de faptul ca toate masinile disponibile in parcul auto sunt complet dotate si utilate astfel incat sa nu duceti lipsa de nimic in momentul in care porniti la drum fie ca este unul scurt fie ca este o excursie. In functie de ceea ce aveti nevoie  puteti opta pentru o masina insotita de sofer in cauzul in care nu doriti sa conduceti, nu cunoasteti orasul sau nu aveti permis dar totusi va doriti o calatorie confortabila si eleganta. 

Serviciile de transfer de la sau catre aeroport sunt deasemenea incluse in oferta firmelor de inchirieri masini, oferind cu maxima seriozitate transport la orce ora aveti nevoie. Daca organizati un eveniment si aveti nevoie de masini cu mai mult de 4-5 locuri pentru a conduce invitatii, tot aceste firme va vin in ajutor, oferind masini spre inchiriere de pana la 8 persoane. Termenul pe care puteti inchiria orice tip de masina este stabilit numai de catre dumneavoastra, precum si modelul masinii si dotarile cu care este echipata. Unele dintre firmele ce se ocupa cu inchirieri masini au in oferta deosebit de generoasa si cumpararea autoturismului pe care il detineti si este vechi si inlocuirea sa cu unul mai nou. Deasemenea in functie de fidelitate si de timpul pe care doriti inchirierea unei masini beneficiati de oferte din ce in ce mai avantajoase si diverse bonusuri ce au ca menire satisfacerea clientilor.

Folk-istii Open-Minded


In seara asta am “aterizat” la Campina. Again. Imi place orasul inconjurat de munti si cu vantul de tip foen... ma relaxez si savurez saptamanile pe care le petrec aici, de cateva ori pe an. Dar astazi, o intamplare sa-i spun astfel, fiindca de fapt nu a fost deloc intamplatoare mi-a umbrit putin inceputul sederii mele aici. Despre ce este vorba, de fapt. Maine se implinesc patru luni de cand am urcat pe scena la spectacolul de folk Chira-Chiralina si i-am daruit un brat de trandafiri albi, artistului meu. Am aflat, ca printr-un facut ca, intregul grup si ceilalti care au fost impreuna cu ei, s-au distrat copios pe seama nebunei care a urcat pe scena si i-a daruit trandafiri albi artistului, in mijlocul spectacolului. Nebuna, adica eu, a fost luata in bascalie, a fost criticata, comentata si rascomentata, mai pe romaneste, am fost muscata de fund rau de tot. Nu mai pun la socoteala ca florile mele au fost “redaruite” unei tiganci care le-a vandut a doua zi la un colt de strada. Cata marinimie! Ce ajutor dat “saracilor”, ce om altruist este Daniel Iancu, va dati seama, sa daruiasca unei tiganci flori in valoare de 300 de lei, a fost o zi foarte bogata pentru o tiganca! S-a comentat mult pe seama lipsei regulilor de “bun simt”, doar fiindca am indraznit sa urc pe scena intr-o pauza dintre melodii.
Sa va raspund acum, “domnilor, domnisoarelor si doamnelor open-minded” ! va spun degraba care au fost motivele pentru care am “incalcat” regulile pe care voi intelegeti sa le aplicati orbeste si pe negandite! S-o luam pe indelete... Actul Intai. La spectacol am sezut cam o ora si am urmarit tinerele talente, dupa care, pentru recitalul de la final, a urcat pe scena si Ovidiu Mihailescu. Nu stiam ca vor “impusca doi iepuri” deodata, alegand sa scape cat mai repede de publicul brailean prezent la spectacol, cuplandu-si recitalurile. Piesele lui le stiam prea bine, le-as fi ascultat cu draga inima o jumatate de ora, cat dureaza de obicei recitalul lui (am fost cu un an in urma la Ploiesti, si l-am ascultat pe tot) dar nu eram obligata sa ascult si lalaiala folk a lui Ovidiu Mihailescu, ale carui piese nu sunt urate, dar mie personal nu imi plac. Mie imi place muzica folk, dar nu pot asculta orice fel de folk; nici macar nu are farmecul pe care il avea folk-ul in vremurile cenaclului Flacara. Dar este doar o problema de gusturi. De gustibus non est disputandum. Actul Doi. Incepusem sa ma plictisesc de atata folk “elevat” de-al lui Ovidiu Mihailescu si m-am hotarat sa dau florile si sa fac ceva mai bun in seara aceea, sa ascult muzica adevarata, pentru a nu-mi compromite intreaga seara.