Leapsa


Am ajuns la leapsa a doua, primita. Tristetea demersului imi cere un jupan, c-o aparitie sistematica. Nu stiu daca s-o pun pe seama unei vieti nefericite sau plina de experiente, dar nu am un jupan, ci mult mai multi. Nu stiu iarasi sa-mi dau seama daca totusi e ok, ca am scapat repede, dupa cateva putine faze, ca-mi aduc aminte de-o vesnica problema, discutata cu animaloo: “este inadmisibil si incredibil ce fel de oameni cunoastem”. Totusi, o sa amintesc fara sa nominalizez, o serie de omuleti cu fapte si vorbe de seama. In frageda tinerete, ceea ce echivaleaza cu precambrianul, aveam un biet coleg de scoala (pe care daca as fi facut gradinita, l-as fi avut si acolo, presimt); bietul de el avea o problema: nu putea sa spuna conopida; aceasta asociere i-a daunat multa vreme si pe plan personal (avea ma-sa un hobby cu mancarea de conopida, drept pentru care si-o lua des de la dumneaei), dar si pe plan educational (facand un soi de semi-internat, cu halit acolo, plus rarele ocazii de predat); cred ca e un model clasic de cum poti ajunge sa urasti ceea ce-ti place.

Din cauza asocierilor: azi ori uraste conopida; ar fi trist sa aud ca pe ambele; Prin liceu l-am avut pe un coleg, mare, bine facut, dar cam atat; nu reusesc sa-mi aduc aminte de o imagine cu el, altfel decat c-o bucata de hartie lipita de haina de uniforma si pe care sa scrie diverse treburi deloc placute, de la “wc public, taxa 1 leu”, la “imi place sa fiu excentric: aintr-o zi si-a luat-o un glumet, destul de rau si transant, dar cu toate ca nu prea mai indraznea nimeni sa-i prinda treburi pe spate, repet: nu-l vizualizez fara alea; in facultate, au fost mai multe personaje, de la personajul tip “salut, la ce avem azi examen?”, la personajul “bai, noi in ce an suntem, ultima oara cand eram treaz, eram in doi”; dar nici o faza nu o depaseste pe a studentului V. care la un examen a refuzat sa intre. Pentru ca nu citise materia decat de vreo 37 de ori;

Era sa uit de armata, dar acolo a predominat personajul colectiv taranul; cu singura faza, un cioban (la modul propriu), coborat din muntii banatului prima oara cu ocazia armatei, care era sa faca atac de panica atunci cand a vazut televizorul prima oara (mi s-a povestit ca si la tren n-a reactionat prea firesc); cumva era explicabil, fiind in preajma de ultimul congres pcr, cu tov. ceausescu protagonist; numai ca noi invatasem sa ne ascundem panica sub alte masti; tot el, ciobania-sa, la revolutie baga un glont pe teava, apoi la un minut, cu arma indreptata spre tot grupul, mai incearca sa bage unul “ca sa fie sigur”; noroc c-am fost atenti si am evitat o nenorocire; n-am reusit alta: sa-l convingem sa se sinucida; desi am de-a face acum cu cretini mult mai agresivi si periculosi; mai exista si alte personaje, de care fie nu-mi amintesc, fie nu am chef, dar simt ca aici exista material potential din plin. Pentru ca-s cam gata, lenea mea a fost partial invinsa, am ajuns la final. Cine sa preia leapsa? Ma, sincer nici nu mai stiu cine mai calca pe aici, asa ca sa se serveasca cine doreste, cine mai pofteste.

Sunt la Moda Dormitoarele Colorate


Nu numai un dormitor alb, poate fi unul relaxant si frumos ci si unul colorat! De a lungul timpului tot mai multe persoane au constatat acest lucru incercand diverse combinatii de culori si deja este un trend sa vopsiti peretii dormitorelor in diverse culori sau sa alegeti mobila in alte tonuri decat cele clasice de lemn. Chiar daca albul este o culoare a curateniei si potrivita in orice incapere, din dorinta de a schimba traditionalul, fiecare in casa sa, a apelat la o schimbare si putina culoare, fie ca este vorba despre mobilier sau despre pereti. Daca si dumneavoastra doriti sa colorati putin casa si in special dormitorul iata ce aveti de facut pentru un rezultat multumitor: In ceea ce priveste peretii, nu alegeti culori puternice ci unele pale, relaxante si calde in care sa zugraviti toti cei patru pereti. Daca va doriti o culoare puternica totusi, aplicati o numai pe peretele pe care este asezat patul astfel cand stati in pat sa nu vedeti peretele respectiv deoarece va fi obositor pentru ochi. 

Colorand peretii, mobilierul poate ramane cel clasic ca si culori pentru a nu incarca prea mult designul interior. Un alt mod de a colora decorul dormitorului este sa lasati peretii albi si sa alegeti restul elementelor de aici de diverse culori. Astfel puteti opta pentru paturi tapitate cu stofa de diverse culori, draperii, mocheta, un fotoliu sau orice alte elemente mai doriti sa includeti in dormitor. Acestea pot fi de o singura culoare sau in dungi colorate, dar este indicat ca o singura piesa de mobilier sa fie de acest fel, cum am mai spus, pentru a nu incarca foarte mult decorul. Este nevoie de o singura pata de culoare atribuita peretilor sau mobilierului si deja toata atmosfera se schimba intr un mod placut, oferindu va un dormitor ideal. Alaturi de culoarea aleasa care va iesi in evidenta oricunde este aplicata, restul de mobilier il puteti alege in tonuri pale, clasice dar asortate culorii respective, incat diferenta sa nu fie mare ci totul sa se imbine din punct de vedere al culorilor, creand o camera relaxanta.